Ако плажът е претъпкан и пълен с боклуци, ако ви

...
 
 
Ако плажът е претъпкан и пълен с боклуци, ако ви
Коментари Харесай

Дестинации: Прелестите на остров Ко Чанг (Тайланд)

 

 

Ако плажът е препълнен и цялостен с отпадъци, в случай че ви е писнало от същите курорти, тогава просто би трябвало да посетите един остров в Тихия океан или по -точно в Тайландския залив. Казва се Ко Чанг. Ако отидете там един път, несъмнено ще желаете да се върнете. Невъзможно е да останете безразлични към този остров, изключително като се има поради към коя страна принадлежи. И тази страна се назовава Тайланд, или по остарелия метод – Сиам.

 

Именно в Тайландския залив се намира необикновено красивият Ко Чанг. Площта на острова е 429 квадратни километра. На него има единствено осем села, а броят на жителите е едвам 5 хиляди души. В превод от тайландския Ко Чанг това е „ остров на слонове “.

 

Малко за историята на острова

 

Тайланд, както към този момент беше упоменато, се наричал Сиам. Той не принадлежи към никоя от колониалните страни и постоянно е бил политически самостоятелен. И такива страни като Франция и Англия мощно желали да завладеят Тайланд. През 1821 година покрай остров Ко Чанг се води същинска борба в морето. В резултат на това френската ескадра унищожава флагмана на тайландския крал, корабът отива на дъното и към момента е под вода. В днешно време това е едно от обичаните места за водолази, които идват на острова от цялостен ​​свят.

 

Струва си да кажем няколко думи за това по какъв начин да стигнем до този остров от центровете на цивилизацията. Между Банкок и Ко Чанг са към 300 км. За да стигнете до него, не е нужно да плащате големи суми на таксиметровите водачи. На летището непрекъснато се движат рейсове, които ще ви отведат до ферибота. С ферибота можете да стигнете до острова. Не е нужно да плащате за ферибота, в случай че закупите автобусен билет, тогава цената на ферибота към този момент е включена в цената на цялото пътешестване. На острова можете да наемете коли и моторни транспортни средства. По -често можете да намерите мотопеди чартърен.

 

Няма подозрение, че едно от главните преимущества на острова е неговата прелестна природа; всеки новопостъпил безусловно е удивен от природата на това в действителност райско място. Тук има няколко ферми за слонове. Едно от заниманията, несъмнено, ще бъде разходка със слон през джунглата. Тук можете да намерите голям брой разнообразни екзотични животни. Това са най-вече маймуни и пауни.

 

Маймуните са чести посетители по улиците на селата на този остров. Те не се опасяват от туристи и обикалят острова дружно с потомството си. Трябва да бъдете по -внимателни с маймуните. Те крадат храна от ръцете на туристите и разнообразни дребни неща, които ги интересуват. Маймуните тук са доста арогантни и въобще не се опасяват от нищо.

 

Плажовете са доста чисти, можем да кажем даже, че са стерилни, пясъкът е мек, доста прелестен на досег. Палмите също порастват на плажа, което основава спомагателна сянка. Можете елементарно да прекарате през целия ден на плажа, забравяйки за времето и внезапно, до момента в който се обърнете… настава тропически залез.

 

 

Островът е прочут и със своите водопади. Тук текат доста дребни реки. За да видите някои от водопадите, е допустимо да ви изискат такса. Но парите ще отидат за съоръжение, въжета, парапети, за които туристите се хващат, когато желаят да слязат в подножието на водопад. Местните хора имат вяра, че в случай че застанете под водопад и изречете най -дълбокото си предпочитание, то то сигурно ще се сбъдне. А водата във водопада е доста топла. Няма да е мъчно да застанете под него.

 

И когато падне вечер, престоят в този курорт става още по -добър, в сравнение с денем. Можете да видите необикновено хубав залез навръх плажа.

 

Ако си мислите, че няма храна на островите в Тайланд, с изключение на плодовете и зеленчуците, които порастват тук, значи надълбоко се лъжете. На острова има супермаркети и мини пазари, където елементарно можете да намерите продуктите, с които сте привикнали. Но не забравяйте, че се намирате на екзотично място. Опитайте тайландска храна. Няма да съжалявате. Да се ​​потопите в новата просвета и да не опитате локалната кухня ще бъде просто закононарушение. На острова има и доста заведения за хранене. Има огромен избор от кафенета и заведения за хранене, които на драго сърце ще ви покажат тайландската кухня в целия й искра. Ако сте над 18 години, тогава можете да опитате алкохолните питиета. Тук има най -силната бира, назовава се „ Чанг “. А също и известният, мощен тайландски ром.

 

По пътищата на острова има и доста щандове за бързо хранене. Тук можете да закусите добре. Има познато барбекю от месо, риба, рибни ястия, зеленчуци на скара. Тези ястия просто би трябвало да се опитат, толкоз са вкусни и забавни. В заведенията за хранене множеството ястия от морски блага са в менюто.

 

Освен природата, тук на пръв взор на практика няма исторически забележителности. Както се споделя обаче, който търси, постоянно ще откри. Един от локалните исторически обекти е будисткият параклис. Местните хора описват легенда, обвързвана с параклиса. Казват, че духът живее в параклиса и оказва помощ на жителите на острова, защищава от бедствията на стихиите.

 

 

Въпреки съвсем цялостната липса на атракции, ще харесате острова. Тук е същинска, пълноценна отмора, тук е природата, прелестни плажове. Няма потребност да се разхождате и да видите с какво е прочут островът, градът или страната. Понякога просто би трябвало да се отпуснете, да си починете. Спокойна отмора за усмиряване на мозъка, духа и тялото. Ненаселен плаж, екзотична храна, вода, животни и гостоприемството на жителите на острова, не е ли парадайс?

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР